Categorieën
mensen

Lijn 3

Bushalte Grote Markt. Ik wacht op lijn 3. Nog een minuut of vijf. Het miezert, ik heb niet voor niks de bus gepakt. Het is even wennen; na een lange, warme zomer is het ineens koud en nat.

Gelukkig is er een plek waar de wind en regen wat minder vrij spel heeft. Ik leun tegen de muur en pak m’n telefoon. Om me heen staan links en rechts nog wat mensen op bussen te wachten.
Dan komen twee mannen pal rechts van me staan. Ik gluur een beetje opzij. Daklozen, overduidelijk. Ze installeren zich naast me, twee grote “turkentassen” met hun bezittingen van vandaag voor zich. In de ene tas een geopend halveliterblik bier zorgvuldig rechtop klemgezet.

Ze steken een sjekkie op en praten wat heen en weer over de openingstijden van de dagopvang. Mijn directe buurman is de meest spraakzame.

Daarna verplaatst hun aandacht zich naar de langslopende mensen. En dan vooral naar de vrouwen. Een lang, slank meisje met paraplu en lange jas trekt hun aandacht.

“Lange meid”, zegt mijn buurman. “Ja, vast een model”, zegt zijn compaan. “Ze heeft precies de goeie maten”, bromt mijn buurman. De heren hebben er kijk op.

Een tijdje is het stil, er komt niemand voorbij die het bespreken waard is. Dan twee vrouwen, de één met nepbont, beide tamelijk zwaar opgemaakt.

“Goeiedag, dames”, zegt mijn buurman bijna vrolijk. “Dag meneer”, zegt één van de dames, maar ze lopen stevig door.
De heren kijken de beide dames na.

“Wèl mijn leeftijd” zegt mijn buurman.

Geschreven in september 2019

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *